Hoe vraagt u een energielabel aan voor uw huis?

energielabel woning aanvragen

Hoe vraagt u een energielabel aan voor uw huis?

Wanneer je klaar bent om je woning te verhuren of te verkopen, vraag je een energielabel aan. Kopers zijn steeds meer geïnteresseerd in de energiezuinigheid van een woning. Dutch Property Inspections helpt eigenaren van onroerend goed dit label te verkrijgen door hun onroerend goed te taxeren en dit aan te vragen bij de overheid. Naast het aanbieden van een gratis energieaudit, verzorgt het bedrijf ook het energielabel.

Een energie-inspecteur bezoekt uw pand en meet verschillende ruimtes en installaties op. De inspecteur berekent vervolgens met software alle waarden energielabel opvragen. Deze gegevens worden vervolgens gebruikt om het energielabel te maken. Het energieprestatieadvies dat bij het label zit, is bedoeld om u tips te geven om uw woning duurzamer te maken. Het energielabel geeft u een goed beeld van hoe energiezuinig uw woning is.

U kunt ook een overheidswebapp gebruiken om een energielabel voor uw woning aan te vragen. De kosten bedragen ongeveer 20 euro. Het is belangrijk om te onthouden dat als u uw eigendom verkoopt zonder label, de notaris hierop zal controleren. Anders kunt u een boete krijgen van maximaal 170 euro.

Ook dient u het energielabel prominent te tonen. Het moet zichtbaar zijn voor gasten. Een goede plek om het te plaatsen is bij de ingang of bij de receptie.

Klik hier: https://www.energielabelperfect.nl/