Hoe een radiatorombouw samen te stellen

radiator conversie

Hoe een radiatorombouw samen te stellen

Een van de meest voorkomende redenen voor motorconversies is meer vermogen. Het verhoogde vermogen betekent meer warmte en de motor moet de extra warmte afvoeren. Een Radiatorombouw? – 123ombouw.nl – Geen warmteverlies! kan dit probleem verhelpen door een ander type radiator te gebruiken. In veel gevallen worden radiatoren ge├»nstalleerd op locaties die niet ideaal zijn om te koelen.

Een ombouw van een stoomradiator naar een warmwaterradiator is makkelijker dan je denkt. De meeste systemen maken gebruik van een combinatie van tweepijps- en eenpijpsradiatoren. Wanneer een systeem gebruik maakt van tweepijpsradiatoren, loopt er een tweede pijp vanaf de bovenkant van elke radiator naar de ketel. De tweede buis kan worden gemaakt van vloerverwarmingsbuizen.

Naast een radiatorombouw is een radiatormontagebeugel een ander onderdeel van een radiator. Deze beugels kunnen aan de voor- of achterzijde van de kernsteun worden gemonteerd. De beugels worden ook geleverd met bevestigingsmateriaal voor de radiator. Sommige sets bevatten een rubberen isolator. Daarnaast wordt een Fiat rubberen beugelpad gebruikt om de onderkant van de radiator te verstevigen.

Zodra de nieuwe radiator is gemonteerd, moet u de AC-slangen bevestigen. Zorg ervoor dat de slangen worden aangesloten op de condensor en op de slangaansluitingen op de radiateur. Het montagelipje op de radiator is naar de voorkant van de auto gericht en het onderste deel naar de onderkant.

Meer informatie: https://123ombouw.nl

Tags :